We hebben besloten Oekraïense vluchtelingen te gaan opvangen in Polen. In Polen (Jaworzno, 300 km van de Oekraïense grens) beschikken wij over een grote productielocatie met op het terrein een lege kantoorvilla. De villa is goed verwarmd en beschikt over 6 grote ruimtes met sanitaire voorzieningen. In de villa kunnen we makkelijk 20 – 30 mensen opvangen. We werken daarbij samen met de lokale autoriteiten. Ook is er in Jaworzno inmiddels een failliet hotel vrijgegeven voor opvang, daar zijn inmiddels 20 mensen opgevangen en daar zullen deze week nog eens 20 mensen naar toe komen. Daarna zullen wij mensen gaan opvangen.

Er is vooral behoefte aan donaties om zo de spullen lokaal te regelen. Er is nog geen schaarste van goederen met uitzondering dat mensen op dit moment brandstof hamsteren en sommige pompstations geen benzine/diesel meer hebben, en aan de andere kant is er behoefte aan basismedicijnen en verband. Deze producten worden meteen verzameld en naar het front in Oekraïne gebracht om gewonden te verzorgen. Op dit moment gaan we ons richten op het binnenhalen van donaties en het verzamelen van basismedicijnen, pijnstillers, desinfectiemiddelen, jodium, verband en pleisters.

Doneren kan via:

IBAN:                                 NL45 ABNA 0818 8524 10

Ten name van:                 Trahecon Holding BV

Met mededeling:             Vluchtelingen Oekraïne

Contactpersoon voor basismedicijnen en verband: Arjan van Schaik – info@trahecon.nl

Update 9 maart 2022

De vluchtelingen worden op verschillende plaatsen in de stad opgevangen, waaronder ons kantoorgebouw wat leeg stond. Er is door medewerkers, leveranciers en klanten inmiddels ruim € 15.000 gedoneerd en daarnaast hebben we hulpgoederen ontvangen. Vorige week is de eerste lading daarvan naar Polen gegaan, vandaag is de tweede vertrokken (foto). Inmiddels zijn er circa 1,5 miljoen vluchtelingen in Polen. Dus alle hulp is welkom. Vooral in de vorm van donaties, zodat spullen lokaal geregeld kunnen worden. Dat is toch eenvoudiger en goedkoper (aanschaf en transport). Via deze weg bedanken wij iedereen die ons geholpen heeft.